MARAMUREŞ CURAT

Din vina Drusal, agenții economici rămân cu deseurile la poartă

04 Iunie 2024

În urma publicării de către o parte a mediei a unui "Comunicat" emis de către SC Drusal SA, ADIGIDM MM a trimis către SC Drusal SA la data de 04.06.2024, următorul răspuns:


Este inadmisibil modul în care ați emis un „comunicat” de presă prin care anunțați „limitarea prestării serviciului în Zona 1 de colectare”, fără a trimite acest „comunicat” și către ADIGIDM Maramureș, care este autoritatea contractantă şi faţă de care aveţi obligaţia contractuală să înştiinţaţi orice măsură luată în activitatea de colectare. Bănuim care au fost intențiile acestei încercări de comunicare doar prin anumite medii de presă.

Vă comunicăm că orice acțiune de limitare a prestării serviciului de colectare a deșeurilor de la populației sau de modificare a programului se va finaliza cu plângere penală din partea ADIGIDM MM.
Nu există nicio limitare a prestării activităților de sortare, transfer, TMB luată pentru deşeurile colectate de la populaţie din UAT din zona 1, așa cum ați indus în „comunicat”. Pentru aceste activități, fiecare UAT are o relație financiară directă, cu operatorul activității, nu cu dumneavoastră. Deci, NU PUTEŢI limita activitatea de colectare pentru populaţie.

SC Drusal SA are o relație financiară directă cu operatorii de pe fluxul activităților de sortare și transfer, doar pentru cantitățile de deșeuri colectate de la agenții economici cu care vă aflați direct în contract. Pentru aceștia sunteți obligați să plătiți, în termenii contractului comercial pe care-l aveți, sumele rezultate din prestarea activităților la tarifele aprobate de AGA a ADIGIDM MM, cu respectare indicatorilor de performanță din fiecare contract. În baza acestor principii și a prevederilor legale privind facturarea în situația în care beneficiarii plătesc serviciul prin tarif, vi s-au întocmit facturile.

Modalitatea de facturare pe fluxul deșeurilor prevăzută în Ordinului 640/2022 v-a fost comunicată încă din momentul delegării de către ADIGIDM Maramureș a activităților de pe fluxul deșeurilor. Faptul că dumneavoastră ați facturat și încasat de la agenții economici banii pentru toate activitățile prestate pe fluxul deșeurilor, dar nu ați plătit mai departe este o problemă contractuală, de respect și moralitate. Afectează nefericit relația pe care o aveți cu acești agenții economici, care azi, din culpa exclusivă a dumneavoastră, stau cu gunoaiele la poartă. Legal, nimeni nu poate face plățile în locul dumneavoastră, la fel cum agenții economici nu pot plăti la altcineva în afara dumneavoastră. Suntem îngrijorați de modul în care tratați relația contractuală directă pe care o aveți cu agenții economici.

În altă ordine de idei, vă somăm să folosiți pentru colectarea de la populație toate autospecialele cuprinse în contract și care acoperă necesarul de flotă acceptată pentru respectarea programelor de colectare. Indiferent de interesele politice pe care le serviți în această campanie, vă atragem atenția să nu folosiți populația și agenții economici în jocurile electorale ale niciunui partid politic.

Ultimele postări

logo white
Str. Gh. Șincai nr. 46,
430311, Baia Mare
Maramureș
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
© 2018 ADIGIDM Maramureș. All Rights Reserved.