- Elaborarea și planificarea nevoii de servicii: analiza actuală a infrastructurii existente, precum și a celei existente după punerea în funcțiune a CMID Fărcașa, privind infrastructura de sortare, tratare mecano-biologică, compostare transfer și depozitare (echipamente, facilități, capacitate de procesare), cerințe privind transportul deșeurilor, determinarea volumului și tipurilor de deșeuri care urmează să fie sortate, tratate mecano-biologic, compostate, transferate şi depozitate, definirea clară a cerințelor de operare pentru sortare, tratare, compostare, transfer şi depozitare și a indicatorilor de performanță specifici (ex. Rată de reciclare, reducerea cantității de deșeuri la depozitare).
- Fluxurile financiare de la ADIGIDM MM la operatori, raporturile juridice cu Consiliul Județean Maramureș;
- Elaborarea metodologiei de calcul pentru punctajul fiecărei oferte, bazată pe parametrii tehnici și financiari;
- Elaborare Procedură de facturare la nivelul Județului Maramureș;
- Elaborarea Procedurii de aplicare a penalităților pentru neîndeplinirea indicatorilor de performanță și includerea în Contractul de delegare a acestor clauze (indicatori și penalități);
- Asistență tehnică la procedura „licitație deschisă”, pentru atribuirea Contractului de delegare a serviciului de salubrizare pentru toate componentele CMID Fărcaşa, inclusiv asistență de specialitate la întocmirea documentației de atribuire (elaborarea caietului de sarcini, care să includă specificații tehnice specifice, capacitatea de sortare, tratare, compostare şi depozitare, echipamentele necesare, cerințele de mediu și standardele de calitate, crearea cerințelor de eligibilitate pentru operatorii economici, definirea indicatorilor de performanță și a criteriilor de evaluare a ofertelor (calitatea serviciilor, preț, sustenabilitate etc.), definirea și ponderarea criteriilor de evaluare a ofertelor pentru a obține cel mai bun raport calitate-preț (de exemplu, oferirea unui punctaj pentru propuneri ecologice, utilizarea utilajelor prietenoase cu mediul), redactarea metodologiei de punctare pentru ofertele tehnice și financiare, în conformitate cu legislația în vigoare, definirea standardelor minime de mediu pe care operatorii trebuie să le îndeplinească (de exemplu, utilizarea vehiculelor cu emisii reduse de carbon, utilizarea tehnologiilor pentru optimizarea fluxului de deşeuri, consultanță privind cerințele legate de protecția mediului), precum și în procedura de evaluare a ofertelor, în calitate de expert cooptat; în acest sens, Consultantul va stabili specificațiile tehnice pentru stațiile de transfer,sortare si CCDV-uri care să includă capacitatea de stocare a deșeurilor și echipamentele necesare pentru transferul eficient către facilitățile de tratare sau depozitare.
- Asistenșă tehnică în procedura licitaţiei restrânse, procedura prealabilă licitatiei deschise,
- Verificarea și actualizarea studiului de oportunitate, regulamentului de salubrizare și altor documente relevante care sunt esențiale pentru pregătirea procedurii de atribuire. Studiul de oportunitate va trebui să scoată în evidență și să transpună într-o structură compatibilă cu facilitățile unui sistem de management integrat al deșeurilor, următoarele:
- Prezentarea fezabilității actualei opțiuni de delegare a gestiunii și a aspectelor de tarifare a serviciului,
- Motivarea economică, socială și de mediu a opțiunii de delegare a serviciului,
- Identificarea și repartiția între părți a riscurilor și/sau eliminarea acestora.
În final, concluziile și recomandările unui astfel de studiu vor trebui să stabilească într-un mod fundamentat, oportunitatea delegării gestiunii serviciului de salubrizare și modul corect de implementare, ținând seama de conținutul studiului și responsabilitățile viitorului operator.
- Consultanță în gestionarea solicitărilor de clarificare din partea operatorilor economici, precum și în eventualele contestații și căi de atac;
- Desemnarea unui reprezentant care să asiste ADIGIDM MM pe toată durata procedurii de atribuire, inclusiv in procedura aleasă ca procedură prealabilă licitatiei deschise, asigurând suport tehnic în timpul ședințelor, întâlnirilor de lucru și în cadrul fiecărei etape a procedurii de atribuire.
Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor va deservi toate cele 76 de UAT-uri din județul Maramureș, care împreună cu Județul Maramureș sunt membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere în județul Maramureș, înregistrată în Registrul asociaţiilor și fundaţiilor de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu numărul 47/22.09.2009.
Investițiile principale prevăzute și finanțate de către Ministerul Fondurilor Europene, AM POS MEDIU, respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în calitate de AM POIM, prin proiectul SMID sunt:
- Centrul de Management Integrat al Deșeurilor – din localitatea Sârbi, incluzând:
- Depozitul ecologic și construcții și facilități conexe (în curs de finalizare),
- Stație de Sortare,
- Stație de Tratare Mecano-biologică.
- Stația de Transfer, Stația de Sortare și Centrul de Colectare Deșeuri Voluminoase – din localitatea Sighetu Marmaíei,
- Stație de Transfer – din localitatea Moisei,
- Stația de Transfer și Centru de Colectare Deșeuri Voluminoase – din localitatea Târgu Lăpuș,
- Centre de Colectare Deșeuri Voluminoase – în localitățile Șomcuta Mare, Vișeu de Sus, Seini, Borșa, Baia Mare,
- Închiderea a 6 depozite urbane neconforme – Borșa (relocare), Târgu Lăpuș (relocare), Seini (relocare), Baia Mare, Vișeu de Sus, Sighetu Marmației.
- Din punct de vedere al dotărilor cu obiecte de inventar și mijoace fixe necesare derulării proceselor (echipamente, utilaje, autocamioane, remorci, containere, etc.) stațiile SMID sunt echipate la nivel proiectat și operaționale.
În ceea ce privește fluxul deșeurilor colectate din întreg județul Maramureș, acestea sunt sortate, tranferate și procesate astfel:
- Transferul deșeurilor la CMID Sârbi se va realiza prin intermediul stațiilor de transfer Moisei, Târgu Lăpuș şi Sighetu Marmaţiei.
- Toate deşeurile municipale și asimilabile colectate separat, precum şi cele reziduale amestecate colectate din zonele de colectare 2, 3 și 4 vor fi transportate de către operatorii de colectare desemnaţi în Staţiile de transfer existente pe raza judeţului Maramureș (Zona 2 – Târgu Lăpuş – Stația de transfer, Zona 3 – Moisei – Stația de transfer, zona 4 – Sighetu Marmației – Stația de transfer şi Stația de sortare), pentru stocarea temporară şi compactarea în vederea transferării acestora la CMID Sârbi.
- Deșeurile colectate separat de operatorii de colectare din zona 1 – Sârbi sunt transportate direct la Centrul de Management Integral al Deșeurilor.
- Deşeurile reziduale sunt tratate în Stația de tratare mecano-biologică din cadrul CMID Sârbi, iar cele reciclabile (hârtie, carton, plastic, sticlă și metal), intră în staţiile de sortare de la Sighetu Marmaţiei şi Sârbi.
Experinţă: ofertantul va face dovada experinţei în contracte similare pentru ultimii 3 ani
Termenul de predare a documentatiei va fi maximum 60 zile calendaristice de la data semnării contractului.
Sursa de finanţare: fonduri proprii ale autorităţii contractante.
Termenul de valabilitate a ofertelor: 30 de zile de la depunerea ofertelor.
Criteriu aplicat pentru atribuirea contractului: cel mai mic preț cu condiţia respectării şi îndeplinirii tuturor cerinţelor din documentaţie.
În măsura în care sunteți interesat de această achiziție, vă rugăm să ne înaintați oferta dvs, semnată, prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la sediul ADIGIDM MM din Baia Mare, str. Gh. Șincai, nr.46, cam 10, jud. Maramureș, în termen de maximum 10 zile de la publicarea anunțului pe site-ul propriu al ADIGIDM MM.
Persoană de contact: Romeo Dobocan, tel: 0740 159 210.
Cu considerație,
DIRECTOR EXECUTIV,
Romeo Dobocan